Yangın algılama ve uyarı sistemleri, işletmeler, fabrikalar, depolar gibi her türlü endüstriyel tesisler ve her türlü bina için can ve mal kaybını en aza indirmek, yangın tehlikesine karşı önlem almak için gereklidir. Tehlike sırasında sizlerin, çalışanların veya bina sakinlerinin hayatlarının korunması ve binadaki malzeme ve makinaların zarar görmemesi için yangın alarm sistemlerinin rutin kontrolleri yapılmalı, tüm bileşenlerinin eksiksiz ve sekronize çalışması oldukça önemlidir. Peki isterseniz yangın algılama sistemleri nelerden oluşur, detaylarıyla inceleyelim.
Yangın uyarı butonları veya yangın ihbar butonu olarak adlandırılabilmektedir. Bu butonlar, insanların yangın durumunda el ile ihbar sistemini aktife almasını sağlarlar.
Yangın algılama sistemleri; Konvansiyonel ve Adresli sistemler olmak üzere 2 ‘ye ayrılır. Konvansiyonel sistemler basit sistemlerdir. Maliyet açısından ekonomik olması nedeni ile daha çok tercih edilmektedir. Genellikle daha minik ölçekli veya noktasal adresleme ihtiyacının az olduğu aleni alanlarda tercih edilmektedir. Günümüzde Konvansiyonel sistemlerin yerini büyük ölçüde Adresli sistemler almaktadır. Adresli yangın alarm sistemleri; özellikle orta ve büyük tipte işletme veya yapılar için, yangının nereden geldiğini noktasal bazda belirleyebilmek için kullanılır. Bu tip büyük boyutlardaki yapılarda, yangının hangi dedektör veya detektörlerden geldiğini bilmek önemlidir.
Bu yazımızda sizlere kısaca yangın algılama ve uyarı sistemleri bileşenlerinden bahsettik. Yangın algılama sistemleri hakkında detaylı bilgiye ulaşmak istiyorsanız diğer blog yazılarımızı okuyabilir, bizimle iletişime geçerek güncel fiyat listesine ulaşabilirsiniz.