Mutfak Yangınlarında Bilinçli Olmak Can Kaybını Önlüyor

Davlumbaz içinde veya pişirme cihazlarında yangın çıktığında;

  1. Panik Yapmayın
  2. Hiçbir şekilde yangına “SU”ile müdahale etmeyin.
  3. Davlumbaz söndürme sisteminin otomatik aktivasyonunu beklemeden manuel (elle) sistemi aktive edin
    1. Otomatik aktivasyon yangın fark edilmediği zamanlarda otomatik gerçekleşecektir.
  4. Söndürme sistemi aktivasyonu ile otomatik olarak yapılmıyorsa,
    1. Davlumbaz Havalandırma fanını kapatın
    2. Pişirme cihazlarının gaz girişini kesin
    3. Pişirme cihazlarının elektriğini kesin
    4. Kendinizi tehlikeye atmadan, yapabiliyorsanız, söndürme cihazı veya yangın battaniyesi ile müdahale edin
  5. Mutfak personelini tahliye ederek yetkililere haber verin
  6. Gerekiyorsa itfaiyeye haber verin

 

 

SİSTEMİNİZ VARSA

  • Standart dışı sistemin yangını söndürmediği görülmektedir.
  • Hidrolik hesabi olmayan sistem çalışmaz. Hidrolik hesabı isteyin.
  • Bakım yapılmayan sistem çalışmaz. Bakım yapmaya hazırız.
  • Krom nikel boru kullanılmayan sistem çalışmaz. Kontrol edin.

MUTFAKTA YANGIN SONRASI

  • İşletmede hizmet aksar ve zarar eder, can kaybı olabilir
  • İşletme itibarı zarar görür
  • İşletmeye güven kaybı olur
  • İşletme taahhütlerini yerine getiremediği için tazminat öder
  • İşletme müşteri kaybeder
  • İşletme hasar görmüş hijyenik olmayan pişirme cihazlarını değiştirir

Mutfaklarda kullanılan davlumbazların, uzun süre temizlenmeden kullanıldığı takdirde içinde biriken yağların herhangi bir sebeple tutuşmasından kaynaklanan davlumbaz yangınlarının söndürülmesi oldukça zordur. Davlumbaz söndürme sistemi davlumbazlarda çıkacak yangınların söndürülmesinde en kolay ve en etkili çözüm yoludur.

MUTFAKLARDA YANGIN RİSKİ VARDIR

  • Cihaz arızasında veya personel hatasında yağ ve yiyecek kolayca tutuşur.
  • Alevler davlumbaz ve bacadaki yağı tutuşturur.
  • Baca geçtiği her mahalde yangına neden olur